Plunder vindt vrijheid erg belangrijk. Zoals wij in sommige van onze nummers ook zingen, zou niemand een slaaf moeten zijn van een ander/van een systeem. Helaas komt slavernij nog veel voor op onze aarde, in verschillende vormen. Zo ook in de kledingindustrie. Hoewel het zeer lastig is om van alle producten die we in ons dagelijks leven gebruiken, uit te vinden of er slavernij aan te pas is gekomen, vinden wij het belangrijk om ons best te doen om met het werk dat wat wij met plezier doen, geen andere mensen uit te buiten. 
Ook houden wij van onze aarde. Uiteraard willen we dat zij nog lang mee gaat, en dat mens en dier nog lang van haar kunnen genieten. Een groot gedeelte van de kledingindustrie is enorm vervuilend. Net als met slavernij begrijpen wij dat het moeilijk, of beter gezegd onmogelijk is, om helemaal geen voetprint achter te laten. Maar we kunnen wel ons best doen om het te beperken. 

 

T-shirts
Om deze redenen hebben we gezocht naar t-shirts van kwaliteit, die niet door slaven worden gemaakt en die bestaan uit biologisch katoen. Ze zijn van de Basic collectie van C&A. Meer info over deze bio cotton producten vind je hier:

https://www.c-and-a.com/nl/nl/corporate/company/duurzaamheid/bio-cotton/

 

Tasjes

De tassen zijn ook van 100% organisch katoen en hebben het OEKO-TEX keurmerk, wat betekent dat het katoen wordt gekweekt zonder het gebruik van pesticiden, andere milieutoxines en GGO's. Meer info over OEKOE-TEX vind je hier:
https://www.oeko-tex.com/en/business/certifications_and_services/ots_100/ots_100_start.xhtml


Stickers

Onze stickers bestaan uit mineraal en plantaardig materiaal. Ze bevatten geen dierlijke bestanddelen.